μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Το Δώρο της Παπλωματούς- Τζεφ Μπριμπό

Εκδότης: Άγκυρα
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων
Εικονογράφηση: Γκέιλ ντε Μάρκεν
Σελίδες: 56

Περιγραφή:

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει τον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

"Η παπλωματού ήταν μια γυναίκα υπεραιωνόβια και ξακουστή σ Ανατολή και Δύση για τα πανέμορφα, σαν αχειροποίητα παπλώματα που έφτιαχνε, τα οποία είχαν πάνω τους χρώματα θεσπέσια. «Τα γαλάζια λες και ερχόντουσαν κατευθείαν από τα βάθη των ωκεανών, τα λευκά από τα απάτητα χιόνια του παγωμένου βορρά, τα πράσινα και τα πορφυρά από τα πιο σπάνια αγριολούλουδα, τα κόκκινα, τα πορτοκαλιά και τα ροζ από τα πιο εξαίσια ηλιοβασιλέματα». Πολλοί πίστευαν πως εκείνα τα παπλώματα έπεφταν στα χέρια της απ' τα φτερά των αγγέλων, άλλοι ότι η κυρούλα είχε μαγικά δάχτυλα ή ότι χρησιμοποιούσε υλικά που της προμήθευαν νεράιδες. Πάντως, τα παπλώματα εκείνα δεν πωλούνταν. Χαρίζονταν.

Τις χειμωνιάτικες νύχτες με τα μεγάλα κρύα, η παπλωματού τριγυρνούσε στις γειτονιές της πόλης κι όποιον έβλεπε να κοιμάται στους δρόμους, ανέστιο και καταπαγωμένο, τον πλησιάζε και τον σκέπαζε με ένα από τα αγγελικά παπλώματά της. Ετσι είχαν τα πράγματα χρόνια και χρόνια, μέχρι που...

Ο βασιλιάς στη γειτονική πόλη έγινε ένας άντρας σκληρόκαρδος και πλεονέκτης και της είπε:«Εγώ δεν συνηθίζω να χαρίζω πράγματα αλλά να παίρνω»..." 

Απόσπασμα από κριτική της κυρίας ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, που διάβασα στο σύνδεσμο του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία. Μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ: https://www.protoporia.gr/to-doro-tis-paplomatoys-p-139374.html


Το βιβλίο έχει πάρει πολλά βραβεία: 


Βραβείο PW Off-the-Cuff (Cuffie): Καλύτερο Εικονογραφημένο Βιβλίο της Χρονιάς. o ALA Notable Social Studies Trade Book for Young People. o Silver Honor για Βιβλίο Επιλογής Γονιών. o Book Sense για Παιδικό Βιβλίο της Χρονιάς. o Βραβείο Ανεξάρτητων Εκδοτών Midwest, Καλύτερο Παιδικό Βιβλίο.


Ο συγγραφέας Τζεφ Μπριμπό 

Ο Τζεφ Μπριμπό ζει στο Σικάγο και στο Τάος μαζί με τη γυναίκα του τη Μάρσια και τις γάτες τους, τη Λου και τον Σαμ. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Η εικονογράφος Γκέιλ ντε Μάρκεν τα καλοκαίρια ζει στα δάση της Μινεζότα και τους χειμώνες ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Εχει διακριθεί για το έργο της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts