μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ- Της Μαρίας Πετκανοπούλου


Συγγραφέας: ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Εκδότης: ΒΑΡΦΗΣ



Περίληψη - Είναι το ένστικτο που οδηγεί το μικρό Μάνο, από τα μονοπάτια των προβληματισμών του στα μονοπάτια του δάσους. Για το Μάνο τα άγρια ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι κομμάτι της πολύτιμης φύσης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το καταστρέφει για να διασκεδάσει…. … να αφήνει μόνα τους δύο παιδιά και ας είναι λυκάκια. ......




"Αν ένας άνθρωπος αλλάξει, τότε μπορεί και όλος ο κόσμος να αλλάξει" Μ. Πετκανοπούλου, Για δυο μωρά Λυκάκια
Δείτε εδώ το βίντεο του βιβλίου



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1960 όπου  ζω με την οικογένεια μου και εργάζομαι ως Νηπιαγωγός στο 4ο νηπ. Συκεών. Είμαι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Τμ. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  και του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής, ‘’Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας’’ και Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
  Συγγραφέας των  βιβλίων:
- « Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο, βραβευμένο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, τον Απρίλιο του 2011.


- του βιβλίου «  Παίζουμε; 99+ 1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια» εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο, μια καινοτόμα πρόταση για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα και τα οικογενειακά δρώμενα όπου όλα μαθήματα και όλες οι στιγμές που ζούμε μπορούν να γίνουν επιτραπέζιο παιχνίδι.


-Για δυο μωρά λυκάκια. Εκδ. Βάρφη.


- Ο χρόνος αρχίζει με το χρατς και τελειώνει με το χρουτς. Εκδ. Βάρφη.


Κατέχω  Lower των Αγγλικών, Certificate των Γαλλικών  και  Diploma των Ιταλικών.

Είμαι εισηγήτρια σε σεμινάρια για την φιλαναγνωσία και την προώθηση της ανάγνωσης, σε  σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα  την  «Ένταξη των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία» και « Οικογενειακό ραντεβού γύρω από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι»,  σε εργαστήρια όπου γονείς και παιδιά ή μόνο γονείς ή μόνο παιδιά   σχεδιάζουν και φτιάχνουν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά. 

Για το pearls n' roses, Πόλυ Μίλτου- Συγγραφέας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts