μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δελτίο Τύπου-«ζ μικρό»-Εκδόσεις Toymaker Beyond Publishing (μέλος του Εκδοτικού ομίλου Ελκυστής)


«ζ μικρό»– Δημήτρης Κοντορούσης
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Toymaker Beyond Publishing
(Μέλος του Εκδοτικού ομίλου Ελκυστής)

«Ξάφνου, μέσα στη φούρια του, το κορίτσι σταμάτησε και στάθηκε αντίκρυ από το δημιούργημά του με ανοιχτό το στόμα.
            Και είδε ότι ήταν καλό.
            «Είσαι πανέμορφος!» μουρμούρισε, μα το τέρας δεν αποκρίθηκε. «Είσαι πανέμορφος, μ’ ακούς;» φώναξε τη δεύτερη φορά και ένα χαμόγελο έλαμψε στο πρόσωπό της. «Θα σε φωνάζω Ένα» είπε, με το τέρας δεν αποκρίθηκε πάλι.

            Ο Miguel Cervantes, (1547-1616) αποτύπωσε με απίθανα εύστοχο τρόπο την κατάντια του ανθρώπινου είδους, αναφέροντας πως «Ο καθένας είναι όπως τον έφτιαξε ο Θεός, και συχνά πολύ χειρότερος.»
            Ο άνθρωπος όντας από τη φύση του επιρρεπής σε ηθικά ολισθήματα, παροτρυνόμενος από τον ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία του, ως επί το πλείστον καταλήγει άδοξα ενταφιασμένος σε έναν απύθμενο λάκκο, τον οποίο σκεπάζουν ασφυκτικά οι συνέπειες των πράξεών του.
            Κάποιοι καταφέρνουν να αποδράσουν από αυτόν τον λάκκο, ωριμάζοντας∙ κάποιοι άλλοι, λιγότεροι, αργούν χαρακτηριστικά να μπουν, ενώ ένα φανταστικό μικρό ποσοστό, κάθεται αγέρωχο στην κορυφή, στα όρια της καθαγίασης, και κοιτάζει αφ’ υψηλού αηδιασμένο.
            Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που καλούνται άνθρωποι δεν ανήκουν σε καμία από τις προαναφερθείσες εξαιρέσεις.»


Το βιβλίο "ζ μικρό" θα το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!
Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 96400162.
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: elkistis.gr/shop
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία του Εκδοτικού ομίλου Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Ο Δημήτρης Κοντορούσης ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου γεννήθηκε, μα δεν μεγάλωσε… ποτέ.
Παρά τη στασιμότητα της ηλικίας του, κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να ολοκληρώσει τις σπουδές του –κάπου όπου γύρω-γύρω είχε θάλασσα, σε μια σχολή η οποία είχε τόση ποικιλία σε κατευθύνσεις όση το μπριάμ σε λουκάνικα– και εν συνεχεία να εργαστεί σε αντίστοιχο τομέα.
Μεγάλο ρόλο στη ζωή του παίζει η μουσική, η οποία καταφέρνει να τον βγάζει από τη μόνιμη συνήθειά του να τα βλέπει όλα μαύρα, προσθέτοντας μία έντονα πορφυρή νότα στην καθημερινότητά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts