μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΑΛΤΗ



Ο φόνος μιας νεαρής πανέμορφης φοιτήτριας ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της μικρής κωμόπολης και οι έρευνες των αστυνομικών για την εύρεση του φονιά ξεκινά. Ένας μάρτυρας, ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στο μπερδεμένο κουβάρι των αποδεικτικών στοιχείων ώστε αυτό να ξετυλιχτεί και να βρεθεί η άκρη του νήματος, βρίσκεται έξαφνα στο κέντρο των γεγονότων και μετατρέπεται σε θήραμα ενός ανελέητου και αιματοβαμμένου κυνηγητού που θα φέρει στην επιφάνεια πολλά, καλά κρυμμένα κι επικίνδυνα μυστικά.
Η ιστορία του Αλέξη Σάλτη είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που διαθέτει όλα όσα χρειάζεται και κάτι παραπάνω: μαύρο χιούμορ, πλοκή που κρατά τον αναγνώστη σε μια συνεχή ένταση, ασταμάτητες ανατροπές ως την τελευταία σελίδα, ρεαλιστικούς ήρωες που όλοι μας είτε έχουμε συναντήσει είτε είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Η πένα του Σάλτη είναι  καυστική, περιπετειώδης και δε δείχνει κανένα έλεος καθώς καταδεικνύει την υποκρισία και την μικροψυχία που κρύβεται πίσω από το comme il faut προσωπείο της επαρχιακής κοινωνίας.  


Η αστυνομική ιστορία του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνες του Jo Nesbo ή του Henning MankellΤο διάβασα απνευστί.  Περιμένω με αγωνία το επόμενο.





ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Σε μια επαρχιακή πόλη βρίσκεται δολοφονημένη μια πανέμορφη νεαρή φοιτήτρια που τα βράδια εργαζόταν ως μπαργούμαν. Ένα επιτυχημένο επαγγελματικά και ευτυχισμένο συναισθηματικά ζευγάρι φαρμακοποιών εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς η μαρτυρία του άντρα αποτελεί την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση του εγκλήματος από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Μέσα στο σχεδόν κλειστοφοβικό περιβάλλον της πόλης, όλοι προσπαθούν ευλαβικά σχεδόν να ανταποκριθούν στους επίσημους ρόλους που υποδύονται. Χρεοκοπημένες ψυχές πλάθουν με αγωνία το άλλοθι τους. Ο επίσημος ρόλος που υποδύεται ο καθένας διασαλεύεται. Άπληστες μικροαστικές συνειδήσεις, διαπλοκή, τοξικότητα, τοξικότητα, προσωπεία κάτω από τη σκιά και το φως της μικρής πόλης.
Μέσα σε ένα κλίμα ζόφου, που επιτείνεται από τη νοσηρή επαρχιακή ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος, τα δεδομένα πνίγονται από τις αναρίθμητες ανατροπές τους, καθώς πίσω τους ακολουθούν -σαν πομπή κολασμένων- οι ήρωες αυτής της ιστορίας.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης Σάλτης γεννήθηκε στην Καρδίτσα, όπου ζει και εργάζεται ως βιβλιοπώλης. Όταν δεν διαβάζει αστυνομικά, ζωγραφίζει, παίζει αμερικανικό εννιάμπαλο και γυμνάζεται στο δικό του γυμναστήριο. Το Εναντίον όλων είναι το πρώτο του βιβλίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts