μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΓΕΝΑ


 Ο Χρήστος Κασπίρης ένας εργολάβος που η κρίση στην Ελλάδα τον έχει φέρει στα όρια της οικονομικής καταστροφής, λαμβάνει  μια απρόσμενη πρόταση.  Ο απρόσιτος και από χρόνια ξενιτεμένος θείος του Ευάγγελος που λόγω σοβαρού θέματος υγείας δεν έχει πολύ καιρό ζωής, τον προσκαλεί να αναλάβει την διεύθυνση της τεράστιας περιουσίας του στην Ζανζιβάρη της Αφρικής.  Ο ήρωας δέχεται θεωρώντας πως η διαχείριση της φάρμας αλλά και της υπόλοιπης ιδιοκτησίας του θείου Ευάγγελου Κασπίρη - η Έιντζελ Κάσπερ όπως είναι γνωστός στην Ζανζιβάρη - θα είναι το πιο δύσκολο έργο που τον περιμένει εκεί.  Όμως, στην πραγματικότητα οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξεπερνούν τη φαντασία και την ως τώρα εμπειρία του.

Το καλογραμμένο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βαγενά μεταφέρει τον αναγνώστη νοερά στον παράδεισο της Ζανζιβάρης στην Ανατολική Αφρική και τον καλεί να ανακαλύψει μαζί με τον κεντρικό ήρωα τις ομορφιές της ευλογημένης αφρικάνικης γης, καθώς και τα ιδιότυπα έθιμα και δεισιδαιμονίες- χαρακτηριστικά της πανάρχαιας κουλτούρας των κατοίκων της- επισημαίνοντας την πανταχού παρούσα και διαχρονική απληστία και ανηθικότητα της εξουσίας. Οι συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις, ο γρήγορος ρυθμός  και η σφιχτοδεμένη πλοκή  κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως και την τελευταία σελίδα.

Μια ιστορία κινηματογραφική που διαβάζεται με μιαν ανάσα.



ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Μέσα στην κρίση, ο Χρήστος Κασπίρης παίρνει την απόφαση να ζητήσει δουλειά από τον θείο του, που έχει μια φάρμα γαρύφαλλων στα νησιά της Ζανζιβάρης, στην ανατολική
Αφρική. Όμως, η δουλειά αυτή κρύβει πολλά μυστικά και εκπλήξεις, και μία τεράστια πρόκληση για τον Χρήστο, που έρχεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’ αυτή που γνώριζε μέχρι τότε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Βαγενάς γεννήθηκε στο Αίγιο τον Ιανουάριο του 1961. Τον Μάιο του 2012
πρωτάρχισε να γράφει στα αγγλικά σε ένα μπλογκ αλλοδαπών. Μετά από έναν χρόνο συνέχισε τη συγγραφή πιο συστηματικά και πλέον στα ελληνικά.
Έργα του συναντώνται σε δύο ανθολογίες: Το μονόπρακτο Οι κυνηγοί εμπεριέχεται στη θεατρική ανθολογία του εκδοτικού οίκου Όστρια, ενώ το διακριθέν στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα 1 διήγημά του Φοβού τους Αχαιούς έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία Διήγημα 1 των εκδόσεων Εντύποις και Μωραΐτης. Στον ίδιο διαγωνισμό, η πολιτικής φαντασίας νουβέλα του Αν όμως έλαβε Α΄ έπαινο ανάμεσα σε 238 συμμετοχές. Έργα του ίδιου που έχουν εκδοθεί: Η Έμπνευση Και Πού Να Την Βρείτε (νουβέλα-ψυχολογικό θρίλερ) Ελ Αχμάρ-Ο κόκκινος (ιστορικό έπος) Αν όμως (η προαναφερόμενη διακριθείσα νουβέλα) Η πιο σκούρα απόχρωση του σκοταδιού (συλλογή τρόμου) Ο θηρευτής και οι προστάτες της αιώνιας ψυχής (νουβέλα φιλοσοφικής αναζήτησης) Το μυστικό (σε μορφή τσέπης) Ζανζιμπάρ (μυθιστόρημα που επανεκδίδεται δια της παρούσης) Στα όρια της φαντασίας (συλλογή διηγημάτων φαντασίας) Οίκαδε (τρεις ιστορίες για την ανθρώπινη φύση) Ιστορίες πέρα από την πραγματικότητα (συλλογή επιστημονικής φαντασίας) Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι η Ιστορία αγάπης. Πραγματεύεται έναν κατά τα φαινόμενα ανεκπλήρωτο έρωτα ανάμεσα σε έναν ευνούχο και μια παλλακίδα στην Κίνα του 18ου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts