μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ


Δυο άντρες και δυο διαφορετικές όψεις της ίδιας σκοτεινής ιστορίας.  Ο ένας ασθενής κι ο άλλος ψυχίατρος.  Ο ένας θυμάται μια ιστορία στυγνής προδοσίας που οδήγησε έναν αθώο άνθρωπο στην αυτοκτονία, δίχως να υπάρξει καμία τιμωρία για τον ηθικό αυτουργό αυτού του εγκλήματος.  Ενώ ο δεύτερος τον αμφισβητεί, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα ως μέρος μιας ιδιότυπης θεραπείας που σκοπό έχει να διαλύσεις τις ψευδαισθήσεις του. Ένα ακατάπαυστο πινγκ πονγκ αλληλοδιάψευσης που κρατά τον αναγνώστη σε συνεχή ένταση, μέχρι που το απροσδόκητο φινάλε έρχεται να ξεσκεπάσει τη σοκαριστική αλήθεια. 

Το θεατρικό μονόπρακτο του Απόστολου Μακρίδη προκαλεί εναλλασσόμενα συναισθήματα συμπάθειας και απέχθειας για τους δυο πρωταγωνιστές της, φόβου και ανακούφισης, θυμού και ικανοποίησης. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία που μέσα από ένα ζοφερό λαβύρινθο ανατροπών οδηγείται στην τελική και αναπόφευκτη κάθαρση. 



«Και τότε ο  καλύτερος φίλος μου, χωρίς βιασύνη, σαν έτοιμος από καιρό, έβγαλε την ξιφολόγχη από τη θήκη και με χειρουργική ακρίβεια έκοψε τις φλέβες του.  Και την ώρα εκείνη τον κοίταξα στα μάτια.  Και σαν να διέκρινα ένα αχνό χαμόγελο.  Ίσως μαζί με την ψυχή έφευγε και ο τρόμος…»


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Δύο ανώνυμοι άντρες παίζουν ένα αδυσώπητο παιχνίδι μνήμης και λήθης. Ο ένας έχει στα χέρια του τη δύναμη ενός θεού, ο άλλος μοιάζει να βγήκε απ’ τον κόσμο των νεκρών. Υπόβαθρο της ιστορίας είναι η αυτοκτονία ενός στρατιώτη. Μια αυτοκτονία που όλοι οι φορείς της εξουσίας θέλουν να ξεχαστεί, αμαυρώνοντας παράλληλα την μνήμη του αυτόχειρα. Η αυτοκτονία αυτή «σκουριάζει» λησμονημένη. Όμως οι κινητήριες δυνάμεις του σύμπαντος ωθούν τα πράγματα προς την αποκατάσταση της αδικίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στις θεατρικές σπουδές. Ζει
μόνιμα στην Κύπρο, όπου και εργάζεται ως Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευθεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές ανθολογίες. Το 2017 το θεατρικό του έργο, «Η σκουριασμένη αυτοκτονία», πήρε έπαινο στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό θεατρικού έργου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts