μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΛΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ


Ο Ιάσων είναι ένας καλοστεκούμενος εξηντάρης χήρος που μετά από τρία χρόνια μοναξιάς αποφασίζει να βρει μια νέα σύντροφο για να γεμίσει τη μοναξιά του.  Μιας και οι διαζευγμένες του κάθονται στο λαιμό και οι ανύπαντρες αυτής της ηλικίας σίγουρα θα έχουν κάποιο κουσούρι, προσανατολίζεται προς τις χήρες που καμιά ευθύνη δεν φέρουν για το άδειο τους σπιτικό.  Με πολύτιμο εργαλείο τη στήλη της εφημερίδας για κηδείες και μνημόσυνα, ο ήρωας μας ξοδεύει τις Κυριακές του σε νεκροταφεία ψάχνοντας για το ταίρι του.  Η μοίρα όμως έχει φυσικά τα δικά της σχέδια κι έτσι μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις ο Ιάσων θα βρει την αγάπη εκεί που δεν την περίμενε.
Μια ιστορία τρυφερή και αισθησιακή και ταυτόχρονα θεότρελη και μακάβρια ξεκαρδιστική βγαλμένη από την πρωτότυπη πένα της συγγραφέως Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου.  Διαβάζοντας το τα συναισθήματα του αναγνώστη εναλλάσσονται από την μελαγχολία και τη συμπόνια στην ευθυμία και την ευχάριστη έκπληξη και οι ανατροπές κρατούν το ενδιαφέρον του ως την τελευταία υπέροχη σελίδα.



Ένα ρομαντικό βιβλίο που, είτε το πιστεύετε είτε όχι, συνίσταται για τους ερωτευμένους.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένας μοναχικός εξηντάχρονος,-έφηβος δηλαδή της τρίτης ηλικίας-,μην αντέχοντας άλλο τη μοναξιά και μη θέλοντας για σύζυγο μια χωρισμένη ούτε και μια γερασμένη λεύτερη, στοχεύει να πετύχει μια χήρα και την αναζητά κατ’ ευθείαν από την παραγωγή.-πριν την πετύχει άλλος-,διαβάζοντας τα πένθιμα αγγελτήρια στις εφημερίδας κι όπου οσμίζεται ενδιαφέρον σπεύδει στο μνημόσυνο του μακαρίτη της να την συναντήσει, με συνέπειες να μπερδευτεί σε διάφορα γλαφυρά επεισόδια, αλλά και να πιαστεί ο ίδιος στο δόκανο του έρωτα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κόρη του Ηρακλειώτη μουσουργού Κωνσταντίνου Σφακιανάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα  το
1945. Πήρε δίπλωμα τραγουδιού και συνέχισε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. [ Πτυχία Αρμονίας Aντίστιξης και Φούγκας ] Πρωτοπαρουσιάζεται το 1980 με έναν κύκλο τραγουδιών από τον «Τάφο » σε ποίηση Κ. Παλαμά και συνεχίζει με έργα για  χορωδία,  για φωνές και ορχήστρα.
Το 1988 ανεβαίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης η παιδική της όπερα «Η φλογική μαγέρα » ενώ την άνοιξη του 1989  ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή. 
Το 2008 βραβεύεται στην Βιέννη η όπερα της «Κρητικό παραμύθι »από την Vienna Masterworks. Παίζονται έργα της στο Βελιγράδι, στο Μπάρι, στη Ρώμη και στις Βρυξέλλες στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Το 2017 παρουσιάζεται στον χώρο της αρχαίας Κνωσού η όπερα της « Μίνως »
Παράλληλα με την μουσική η Μ. Σ. ασχολείται και με την λογοτεχνία. Έχει γράψει το «Μη πατάτε τις ουρές»  «Κι άλλες ουρές…»  «Τις Κυριακές φορούσαμε τα καλά μας» «Οι κακούργες»  «Ιστορίες από χώμα και ασημόσκονη»  « Σκιές στο δάσος»  « Εν χορω…» Δύο εξ αυτών  μεταφράζονται και εκδίδονται στην Αγγλία και στην Γερμανία, ενώ το πρώτο της μυθιστόρημα «Απόηχος»  έχει βραβευτεί το 1982 από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Επίσης έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα. «Ζητείται θεία», «Το τούβλο»,«Παιχνίδι με κλειστά χαρτιά»  το οποίο κερδίζει  μία διάκριση στον Καλοκαιρίνειο θεατρικό διαγωνισμό του 1986, ενώ το θεατρικό της  «Ο μικρός αδελφός» παίρνει το πρώτο βραβείο το 2012 στον ραδιοφωνικό θεατρικό διαγωνισμό του Ρ.Ι.Κ της Κύπρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts