μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ... ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ! ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ

Πώς ανανεώνεται ένας έρωτας, μουλιασμένος στην υγρασία της ρουτίνας;  Πόσο μακριά πρέπει να ταξιδέψει ένας άνθρωπος για να ξαναβρεί το χαμένο του πάθος;  Πού μεταναστεύουν οι εξαφανισμένοι πόθοι όταν μας εγκαταλείπουν;

Η Έντα και ο Τομ είναι ένα ζευγάρι που ταλανίζεται από την κλασσική ασθένεια των ζευγαριών όλου του κόσμου: την έλλειψη ερωτικού πάθους μετά από μακροχρόνια έκθεση στις διαβρωτικές παρενέργειες της καθημερινότητας.  Η αγάπη όμως, που συνεχίζει να φτεροκοπά φοβισμένα μέσα στις καρδιές τους, τούς δίνει την ώθηση για να αναζητήσουν το κατάλληλο φάρμακο που θα τους γιατρέψει.

Οι ήρωες μας θα βρεθούν από την Αιώνια Πόλη μέχρι το μυστηριακό Μάτσου Πίτσου και το Άγιερς Ροκ στην κεντρική Αυστραλία για να ανακαλύψουν το μυστικό της αναθέρμανσης του παγωμένου έρωτα τους. 

Σοφές γριές με μαντικές ικανότητες, αυτόχειρες Αβορίγινες και εύθυμοι δίγαμοι ασκητές θα φωτίσουν, ο καθένας με τον προσωπικό του υπερρεαλιστικό φακό, το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στη σοφία της αυτογνωσίας και τελικά στην ουσιαστική αντίληψη της αληθινής αγάπης. Θα διανύσουν ατελείωτα χιλιόμετρα της Αυστραλιανής ερήμου, θα πετάξουν με αερόστατο πάνω από τα παρθένα δάση του Περού, θα ταλαιπωρηθούν και θα υποφέρουν, μέχρι να ανακαλύψουν πως η απάντηση βρισκόταν πάντα μέσα τους.

Η ιστορία του Στέργιου Γούναρη είναι ένα παραμύθι αγάπης με διαχρονικά φιλοσοφικά μηνύματα που περιγράφει την ερωτική μοναξιά της σύγχρονης ζωής ψεκάζοντας την με το άρωμα ενός ξεχασμένου ρομαντισμού μιας παλιάς εποχής.  Χαριτωμένο, πιπεράτο, περιπετειώδες, παιχνιδιάρικο, αισθησιακό και γεμάτο από ευαισθησία και ανάλαφρη παιδικότητα, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μαγικές τοποθεσίες και ιερά μέρη λατρείας, αφήνοντάς τον στο τέλος με μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας και τρυφερότητας.

«…με το πάθος μπορείς να καταστραφείς και να καταστρέψεις.  Με το πάθος μπορείς να αναγεννήσεις και να αναγεννηθείς.  Με το πάθος μπορείς να ρισκάρεις τα πάντα.  Με την αγάπη μπορείς να γεμίσεις.  Με την αγάπη μπορείς να ολοκληρώσεις και να ολοκληρωθείς.  Με την αγάπη διδάσκεις και διδάσκεσαι.  Με την αγάπη έρχεσαι πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση σου, που τόσο καιρό είχες λησμονήσει…»



ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Μία ανυπέρβλητη ερωτική περιπέτεια, που σαν κεντρικό της άξονα έχει την ανεύρεση του χαμένου πάθους στη μακροχρόνια σχέση δύο ιδιαίτερων ανθρώπων. Τι είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει την καθημερινή συζυγική ρουτίνα σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία; Από ποια μονοπάτια σοφίας και αυτοκριτικής είναι διατεθειμένοι να περάσουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας για να βρουν ξανά αυτό το πολύτιμο συστατικό της αγάπης; Τι είναι αυτό που συνδέει τις Άνδεις με το μυστηριακό Uluru της Αυστραλίας και επηρεάζει την εξέλιξη των γεγονότων; Μόνο με έναν τρόπο θα μάθεις…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέργιος Γούναρης γεννήθηκε το 1986 στις Σέρρες. Τα τελευταία χρόνια έζησε στη Ρόδο
και πλέον ζει στο Μόναχο της Γερμανίας.
Η έκφραση της ατομικής ελευθερίας, η πνευματική ολοκλήρωση και η αναθεώρηση των ανθρωπίνων σχέσεων υπό το πρίσμα της λογικής και της ευθυμίας συνυπάρχουν στο συγγραφικό του έργο.
Έχει συγγράψει άλλα δύο βιβλία, ένα φιλοσοφικό δοκίμιο και την μυθιστορηματική περιπέτεια αγάπης «Από τις Άνδεις… στο κρεβάτι σου!».
Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του είναι το μυθιστόρημα «Εκεί που οι Θεοί πίνουν κοκτέιλ», το οποίο έχει χαρακτηριστεί σαν «Ένα βιβλίο δυναμίτης, που θα σταθεί περήφανο και ευδιάθετο μακριά από τη συμβατική και σκυθρωπή σημερινή λογοτεχνική σκηνή».


Περισσότερες πληροφορίες για τον Στέργιο Γούναρη και τη δουλειά του θα βρείτε στον προσωπικό του ιστολόγιο: http://stergiosgounaris.blogspot.com/


Σοφία Κορωνίδου
Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts