μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ του Β.Ν. ΣΥΡΑΚΗ -ΚΡΙΤΙΚΗ του ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ





Ένα ταξίδι στον κόσμο του Φανταστικού από την πένα του συγγραφέα και τη ματιά του Θόδωρου Παπατσιφλικιώτη.

Ένα νέο βιβλίο για τους λάτρεις του φανταστικού μυθιστορήματος, «Το Λίκνο της Ζωής» του Βασίλη-Νικόλα Συράκη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Όλα ξεκινάνε όταν ο Θεός της Ζωής και ο Θεός του Θανάτου αποφασίζουν να παίξουνε ένα παιχνίδι με τους ανθρώπους σαν πιόνια και τον κόσμο σαν σκακιέρα τους. Δυο νεαροί φίλοι με όνειρα για το μέλλον, που η ζωή τους περιορίζεται μέσα στα όρια του χωριού τους και της γύρω περιοχής, μπλέκονται άθελα τους σε αυτό το παιχνίδι όταν συναντούν ένα κορίτσι , την Ίλλυ. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η περιπέτεια τους και ένα ταξίδι που θα τους φέρει στα πέρατα του κόσμου. Θα γνωρίσουν μέρη που μόνο μέσα από τις ιστορίες των βάρδων είχαν ακούσει, θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρους κινδύνους και θα αποκτήσουν συμμάχους και εχθρούς.

Το βιβλίο για όλους όσους έχουν ασχοληθεί με τον κόσμο του Φανταστικού και κατ’επέκταση και των παιχνιδιών ρόλων, είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα. Μπαίνεις στη θέση των ηρώων και ζεις μαζί τους τις περιπέτειες τους, τις αγωνίες και τις χαρές τους. Αυτό όμως που κάνει το Λίκνο ξεχωριστό είναι ότι θα βοηθήσει και τους «αμύητους» στον κόσμο της φαντασίας να αγαπήσουν τους ήρωες, να ταξιδέψουν μαζί τους και γιατί όχι να ξεκινήσουν και αυτοί όπως και οι ήρωες μια προσωπική αναζήτηση στον μαγικό αυτό κόσμο.




ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στον κόσμο της Κάχαλλ ο Θεός της Ζωής και ο Θεός του Θανάτου ρίχνουν ένα κέρμα, ώστε η τύχη να αποφασίσει την τροπή που θα πάρει η ζωή των ανθρώπων.
Ο νεαρός Μπέλουεντ και ο φίλος του Ρεντ τριγυρνούν ανέμελοι στο δάσος δίπλα από το χωριό τους όταν συναντούν τη μυστηριώδη Ίλλυ. Η μοιραία αυτή συνάντηση θα τους οδηγήσει μακριά από το σπίτι τους, σε έναν κόσμο γεμάτο εχθρούς και μαγικούς τόπους, όπου οι δυνάμεις της Ζωής και του Θανάτου βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν αέναο χορό πάλης και ισορροπίας. Θα καταφέρουν άραγε οι δύο φίλοι να ξεφύγουν από τους πολλαπλούς κινδύνους και να φτάσουν στο μυστικιστικό Λίκνο της Ζωής; Την απάντηση δε γνωρίζουν ούτε τα Παιδιά των Δράκων που τους ακολουθούν στο ταξίδι τους, παρά τις αρχαίες δυνάμεις που διαθέτουν.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης-Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1989, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ζει μόνιμα στη Λαμία και εργάζεται ως Internet Solutions Specialist σε υποκατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.







ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts