μενού

Αρχική Γνωρίστε μας Η Ψιλή κουβέντα Τέχνες

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ της Σοφίας Κορωνίδου: "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑΣ"


Μια νεαρή κοπέλα, η Λυδία, έχοντας περάσει τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο παραλιακό χωριό της οικογένειάς της, ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα της ζωή κάπου μακριά.  Στην κορυφή του αμφιθεατρικά χτισμένου χωριού της, βρίσκεται το κάστρο με τα κρυφά του υπόγεια περάσματα, την πολύπλοκη ιστορία του και τα αμέτρητα αινίγματά του.  Η Λυδία, μετά από την εξομολόγηση της ηλικιωμένης θείας της, σχετικά με τον ερωτικό δεσμό της με έναν Ναζί αξιωματικό κατά τη διάρκεια της κατοχής,  ανακαλύπτει στο υπόγειο του σπιτιού της δεύτερης μια ταμπακιέρα με το ναζιστικό σύμβολο και ένα χάρτη χαραγμένο στον πάτο της.  Η Λυδία, με τη συνδρομή της μικρής αδερφής της Μαρίας, αποφασίζουν να αποκαλύψουν το κρυμμένο μυστικό στο οποίο οδηγεί ο χάρτης αυτός.

Μια περιπέτεια που περιστρέφεται γύρω από το μυστηριώδες κάστρο και ξεδιπλώνεται αργά αργά ξαφνιάζοντας τον αναγνώστη.  Η συγγραφέας ξεκινά αρχικά με τις αθώες παιδικές αναμνήσεις της ηρωίδας και συνεχίζει με τον κεραυνοβόλο της έρωτα για τον όμορφο παλιό της φίλο Αλέξη, ενώ κατόπιν η εξιστόρηση της γριάς θείας αυξάνει την ένταση και περιπλέκει την υπόθεση.  Η σοκαριστικά απρόβλεπτη κατάληξη των ερευνών των δύο κοριτσιών καθώς και η τελική απόφαση της κοπέλας, ολοκληρώνουν μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχα και μια δόση υπερφυσικού.

«Το μυστικό της ταμπακιέρας» είναι ένα “πλεκτό” καμωμένο με τα μπερδεμένα νήματα του έρωτα, της φρίκης και της ευλάβειας, του παρελθόντος και του παρόντος, με φόντο τις ηλιόλουστες μέρες και τις φεγγαρόφωτες νύχτες του καλοκαιριού των παιδικών μας χρόνων.




ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Η Λυδία, έπειτα από την εξομολόγηση μιας ερωτικής ιστορίας της θείας της, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες μαζί με την αδελφή της. Προσπαθούν μέσα από έναν χαραγμένο χάρτη στο εσωτερικό μιας ταμπακιέρας, να ανακαλύψουν έναν θησαυρό. Ιστορίες ξετυλίγονται η μια πίσω από την άλλη και στοιχεία συλλέγονται προς όφελός τους... το αποτέλεσμα ένα μεγάλο δίλημμα και διαρκώς η ίδια ερώτηση... ήταν όντως αυτό το πολυπόθητο σύμβολο των αιώνων;»



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κορώνη Μεσσηνίας. Μετά το Λύκειο σπούδασα λογιστική σε Ι.ΕΚ. χωρίς ποτέ να το ασκήσω ως επάγγελμα. Αφιερώθηκα στην οικογένεια, ενώ έγραφα από πού μικρή ηλικία.
Τα πρώτα μου χειρόγραφα ήταν κωμικά θεατρικά. Το  2015 εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα το οποίο αγαπήθηκε αρκετά από τους αναγνώστες. Ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής για περίπου τρία χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό, εκδόθηκαν δυο διηγήματα με τίτλο "Το ταξίδι" και το "χρυσό φλουρί στη γλάστρα", επίσης πριν δυο μήνες κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά μου με τίτλο "Ο Μανδραγόρας" ο οποίος αγαπήθηκε επίσης αρκετά από τους αναγνώστες και σύντομα προχωράμε στην 2η ανατύπωσή του.
Μένω στην Καλαμάτα τα τελευταία είκοσι χρόνια καθώς διαθέτω κατάστημα χειροποίητων κεραμικών, τα οποία και φιλοτεχνώ. Έχω δυο παιδιά, τα οποία με σπρώχνουν και με στηρίζουν στα λογοτεχνικά βήματά μου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts